שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שמרים עם קליפות הדרים / מיכל לוי-אלחלל


חומרים
לבצק:
1 ק"ג קמח
40 גרם שמרים טריים
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חלב או שמנת מתוקה, פושר
1/2 כוס סוכר
5 ביצים
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
למלית:
50 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר חום
קליפה מגוררת מ 4 תפוזים או לימונים
כלים:
תבנית פאי בקוטר 24-26 ס"מ
אופן ההכנה
  1. משמנים את התבנית.
  2. מכינים את הבצק: שמים את הקמח בקערת המערבל עם קרס הלישה. מפוררים את השמרים לתוך הקמח, מוסיפים את הקינמון, המלח, החלב והסוכר ומערבלים היטב. 3. מוסיפים 4 מהביצים ולשים כ 10 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים עד שכולה נבלעת בבצק.
  3. מכסים בבד לח ומשהים לתפיחה בטמפרטורת החדר כ 30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מעבירים למקרר ומשהים כשעה.
  4. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן גדול בעובי חצי ס"מ. מברישים את הבצק בחמאה המומסת ומפזרים עליו את הסוכר החום והקליפה המגוררת.
  5. מגלגלים לגלילה וחותכים לפרוסות בעובי 4 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בשכיבה בתבנית, בצורת פרח וברווחים של כ 1 ס"מ זו מזו. מכסים בבד לח ומשהים לתפיחה כ 45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס). טורפים את הביצה שנותרה, מברישים את העוגה בבלילה ואופים 40-50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.

חזרה