|
|
|
|
עוגת תפוזים עם רוטב חם
/ מיכל לוי-אלחלל
|
חומרים
|
1/2 2 כוסות קמח |
קליפה מגוררת משני תפוזים |
1 כפית קינמון |
1/2 כפית מלח |
125 גרם חמאה |
1/2 כוס סוכר חום |
2 כפיות אבקת אפייה |
1 כוס מים רותחים |
1 כוס דבש |
2 ביצים |
לרוטב: |
2/3 כוס צימוקים |
1 כוס תה חזק |
1 כוס סוכר |
1/4 כוס מים |
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) |
60 גרם חמאה |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). משמנים תבנית "אינגליש קייק" ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הקמח, הקליפה המגוררת, הקינמון והמלח.
שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כ 2 דקות.
- מערבבים את אבקת האפייה והמים הרותחים, מוסיפים לקערת החמאה ומקציפים כדקה. מוסיפים את תערובת הקמח, הדבש והביצים ומערבלים עד שנוצרת עיסה אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 15 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס) ואופים עוד 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- בינתיים מכינים את הרוטב: משורים את הצימוקים בתה למשך 30 דקות. מסננים.
ממיסים את הסוכר והמים בסיר בינוני, על אש קטנה, תוך ערבוב מתמיד. מרתיחים כ 3 דקות, עד שמתקבל קרמל בהיר (נזהרים שהקרמל לא ישרף). מסירים מהאש, מוסיפים את השמנת והחמאה ומערבבים.
- מחזירים לאש ומבשלים על להבה נמוכה, עד שגושי הקרמל נמסים. מוסיפים את הצימוקים המסוננים.
- אופן ההגשה: מוציאים את העוגה לכלי הגשה ויוצקים עליה את הרוטב החם.
| חזרה | | |