עוגת תפוחים
/ מיכל לוי-אלחלל
עוגה קלה ועדינה, פשוטה מאוד להכנה, מבצק עלים מוכן (להכנה בתבנית בגודל 35X25 ס''מ)
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1/2 ק"ג בצק עלים מוכן |
1 ק"ג תפוחים (מזן דלישס זהוב או גרנד סמית), קלופים ומנוקים מהליבה |
1/4 כוס מיץ לימון |
1/2 כוס סוכר |
1 כפית קינמון (אם רוצים) |
1/2 כוס צימוקים |
1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
- מרדדים את הבצק לעלה גדול קצת יותר מהתבנית, בעובי של כחצי ס"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. מאחסנים במקרר.
- חותכים כל תפוח לשמונה פלחים. מעבירים לקערה ומערבבים עם מיץ הלימון. מוסיפים את הסוכר, הקינמון, הצימוקים והאגוזים ומערבבים קלות.
- מסדרים את פלחי התפוחים בשורות סימטריות על גבי הבצק, מפזרים מעליהם את שאר מרכיבי התערובת ואופים במשך כ 30 דקות או עד שהתפוחים מתרככים (בודקים בעזרת מזלג).
- הערה: מומלץ להגיש חם בתוספת גלידת וניל. העוגה נשמרת במקרר כשבוע, אך לפני ההגשה מומלץ לחמם אותה.
|
חזרה |