שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת תפוחים / מיכל לוי-אלחלל

עוגה קלה ועדינה, פשוטה מאוד להכנה, מבצק עלים מוכן (להכנה בתבנית בגודל 35X25 ס''מ)


חומרים
1/2 ק"ג בצק עלים מוכן
1 ק"ג תפוחים (מזן דלישס זהוב או גרנד סמית), קלופים ומנוקים מהליבה
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון (אם רוצים)
1/2 כוס צימוקים
1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
  2. מרדדים את הבצק לעלה גדול קצת יותר מהתבנית, בעובי של כחצי ס"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. מאחסנים במקרר.
  3. חותכים כל תפוח לשמונה פלחים. מעבירים לקערה ומערבבים עם מיץ הלימון. מוסיפים את הסוכר, הקינמון, הצימוקים והאגוזים ומערבבים קלות.
  4. מסדרים את פלחי התפוחים בשורות סימטריות על גבי הבצק, מפזרים מעליהם את שאר מרכיבי התערובת ואופים במשך כ 30 דקות או עד שהתפוחים מתרככים (בודקים בעזרת מזלג).
  5. הערה: מומלץ להגיש חם בתוספת גלידת וניל. העוגה נשמרת במקרר כשבוע, אך לפני ההגשה מומלץ לחמם אותה.

חזרה