שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בפלפלים וחצילים / חנוך בר שלום


חומרים (6 מנות)
2 חצילים
שמן לטיגון
3 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
6 כרעי עוף
1 בצל מגורר
1 פלפל אדום נקי מגרעינים וחתוך לקוביות
1 פלפל צהוב נקי מגרעינים וחתוך לקוביות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף רסק עגבניות
4 עגבניות מרוסקות
1 כוס מים
מלח ופלפל שחור
מיץ מלימון אחד
1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. פורסים את החצילים לפרוסות, זורים עליהם מלח ושמים במסננת למשך שעה. שוטפים ומייבשים במגבות נייר. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את החצילים משני צידיהם, עד שהם מזהיבים. מוציאים ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השומן. מטגנים גם את רבעי העגבניות ומניחים בצד.
  2. מחממים מעט שמן בסיר רחב ומזהיבים את כרעי העוף. מוסיפים את הבצל והפלפלים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הפפריקה, רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות והמים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלבה, מכסים ומבשלים כשעה.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון ומניחים מעל התבשיל את החצילים והעגבניות המטוגנים. מכסים ומבשלים כ 20 דקות נוספות. מפזרים את הפטרוזיליה והנענע ומבשלים עוד כ 5 דקות. מגישים עם אורז לבן.


חזרה