|
|
|
|
בורקס גבינה ותרד
/ בני סיידא
|
חומרים
|
600 גרם בצק עלים |
שמן |
1 ביצה טרופה |
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת |
למלית: |
750 גרם תרד טרי, קצוץ דק |
300 גרם גבינה בולגרית מפוררת |
אופן ההכנה |
- שמים את התרד הקצוץ בסיר ומאדים עד שכל הנוזלים שהתרד מפריש התאדו. מצננים היטב ומערבבים עם שאר מרכיבי המלית.
- מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל 8 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח משומן בעזרת מערוך משומן לעלה מלבני דק ככל האפשר.
- שמים לאורכו של העלה מהמלית. ומגלגלים לגליל, סוגרים את הקצוות ומגלגלים את הגליל סביב עצמו לצורת שבלול. מניחים בתבנית, מורחים בביצה טרופה, זורים גבינה ואופים עד שהבורקס מזהיבים. מגישים עם יוגורט וחמינדוס.
| חזרה | | |