שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

יונה צלויה עם פירה זעפרן וערמונים / אבי שטייניץ

פירה זה מתאים גם לצלי עגל או ברווז ברטבים מתוקים, או לגולש עגל או בקר.


חומרים (4 מנות)
4 תפוחי אדמה גדולים
מלח
5-6 חוטי זעפרן
מרגרינה בטעם חמאה
100 גרם ערמונים קלויים, קלופים ושבורים גס (אפשר משומרים, אבל לא מחית)
ליונה:
2 יונים שלמות (או שלווים)
מרגרינה בטעם חמאה או חמאה, לטיגון
מלח
פלפל לבן
להגשה:
4 ביצי שליו
אופן ההכנה
  1.  קולים את חוטי הזעפרן במחבת ל 2 שניות ואחר כך מוסיפים טיפת מים חמים או שמנת. 
  2. מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה סמיך עם מלח, זעפרן ומרגרינה. כשהפירה מוכן, מערבבים פנימה את הערמונים ושומרים חם. 
  3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). 
    מפרקים את היונים לרבעים. מחממים מחבת עם מרגרינה ומטגנים את חלקי היונים במהירות משני הצדדים. מתבלים ומכניסים לתנור. מוציאם את נתח החזה אחרי 3 דקות ואת הירכיים אחרי 4 דקות.
  4.  הגשה: מעצבים מן הפירה כופתאות אובליות גדולות. מניחים כל כופתה בצלחת הגשה, משעינים עליה שוק יונה, מניחים לידה את הירך ומקשטים בביצת שליו מטוגנת.

    למי שאינו שומר כשרות: מעשירים את הפירה בחמאה ובשמנת מתוקה. לצליית היונים מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות צלזיוס). מניחים את רבעי היונים בצלחת חסינת חום או בתבנית ויוצקים עליהם שמנת מתוקה כך שתצפה אותם בשכבה דקה. מתבלים במלח ובפלפל וצולים 5 דקות.

חזרה