שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ביצים מוקרמות בפטריות וגבינה / בני סיידא


חומרים (10 מנות)
50 גרם חמאה
2 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
300 גרם פטריות מסוגים שונים, קצוצות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
10 ביצים קשות קלופות וחצויות
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
לרוטב הגבינה והשמנת:
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
1 כוס חלב
1 מיכל ( 250 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה והשמן במחבת, מוסיפים את הבצלים ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהלהבה.
  2. הרוטב: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ובוחשים כדי למנוע היווצרות גושים. מוסיפים את החלב והשמנת בהדרגה, תוך בחישה, ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהלהבה, מוסיפים את הגבינה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  4. מסדרים את הביצים בתבנית אפייה כשצד החתוך פונה כלפי מעלה. מפזרים עליהן את הפטריות המטוגנות, יוצקים מלמעלה את הרוטב וזורים את גבינת הפרמזן. אופים כ 20 דקות עד להזהבה. מגישים חם על לחם טרי.


חזרה