שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מלבי / בני סיידא


חומרים
5 כוסות חלב או חצי כמות שמנת מתוקה וחצי כמות חלב
3/4 כוס סוכר
4 כפות אורז טחון (או 2 כפות אורז טחון + 2 כפות קורנפלור)
לסירופ:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/4 כפית צבע מאכל אדום
1/2 לימון סחוט
כמה טיפות מי ורדים
אופן ההכנה
  1. שמים בסיר את החלב (או השמנת והחלב) והסוכר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
  2. מערבבים את האורז הטחון, אותו ניתן לטחון בבית (או האורז והקורנפלור) עם רבע כוס מים לבלילה חלקה.
  3. יוצקים את הבלילה לחלב החם תוך בחישה רצופה. מעבירים את הסיר ללהבה בינונית ומבשלים תוך בחישה כ 10 דקות, עד שהנוזל מסמיך.
  4. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאוד כרבע שעה, ומדי כמה דקות מערבבים כדי שלא ייווצרו גושים. מסירים מהאש, יוצקים לצלוחיות אישיות ומקררים.
  5. מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה מאוד כ 10 דקות ובוחשים מפעם לפעם. מסירים מהאש, מוסיפים את צבע המאכל, מערבבים ומצננים. מוסיפים את מיץ הלימון ומיי הורדים, מערבבים ומקררים עד להגשה.
  6. להגשה, יוצקים את הסירופ הקר על המלבי. אם רוצים, מעטרים במעט קוקוס.

חזרה