|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
לוקוס בקלמנטינות
/ אריק חכימי
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (4 מנות)
|
4 סטייקים של דג לוקוס טרי, במשקל 200 גרם כל אחד |
2 כפות יין לבן |
3 קלמנטינות סחוטות עסיסיות |
1 לימון סחוט |
3 קלמנטינות מופרדות לפלחים |
4 עלי מרווה |
אופן ההכנה |
- מערבבים את הקמח עם מלח ופלפל. מקמחים את נתחי הדג ומנערים לסילוק העודפים.
- מחממים חמאה במחבת ומטגנים את הדגים כ 2 דקות מכל צד. מוצאים ומניחים בצד.
- מוסיפים את היין למחבת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הקלמנטינות ואת מיץ הלימון ומבשלים כ 3 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט.
- מתבלים, מחזירים את הדגים למחבת, מוסיפים את עלי המרווה ואת פלחי הקלמנטינות ומבשלים עוד דקה. מעברים לצלחות ומגישים חם.
| חזרה | | |