שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לוקוס בקלמנטינות / אריק חכימי


חומרים (4 מנות)
4 סטייקים של דג לוקוס טרי, במשקל 200 גרם כל אחד
2 כפות יין לבן
3 קלמנטינות סחוטות עסיסיות
1 לימון סחוט
3 קלמנטינות מופרדות לפלחים
4 עלי מרווה
אופן ההכנה
  1.  מערבבים את הקמח עם מלח ופלפל. מקמחים את נתחי הדג ומנערים לסילוק העודפים.
  2.  מחממים חמאה במחבת ומטגנים את הדגים כ 2 דקות מכל צד. מוצאים ומניחים בצד. 
  3. מוסיפים את היין למחבת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הקלמנטינות ואת מיץ הלימון ומבשלים כ 3 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט.
  4. מתבלים, מחזירים את הדגים למחבת, מוסיפים את עלי המרווה ואת פלחי הקלמנטינות ומבשלים עוד דקה. מעברים לצלחות ומגישים חם.

חזרה