שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

וורניצעס מיט קאשה- אטריות עם כוסמת וכבד עוף / חנה לרנר, חיפה


חומרים
1/2 קילו כבדי עוף מנוקים מגידים וחצויים
1/2 קילו בצל (בערך שלושה בצלים גדולים)
חבילת כוסמת (250 גרם)
חבילת איטריות מרובעות. אלה איטריות קצת יותר גדולות מבול דואר
1/3 כוס שמן לטיגון לא שמן זית
1 ביצה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1.  כבד עוף: מקלפים את הבצלים, חוצים אותם ופורסים. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצלים עד שהם משחימים, מוסיפים את כבד העוף, מפלפלים ומטגנים על אש בינונית עד שהכבדים מתחילים להשחים. מורידים מהאש, מוסיפים מלח, מחכים שיתקרר קצת, ואז חותכים את הכבדים לפיסות קטנות ומחזירים למחבת. 
  2. כוסמת: טורפים את הביצה. שופכים את הכוסמת לתוך סיר לא גדול ועליה שופכים את הביצה הטרופה. על אש גדולה, מערבבים במרץ עד שהביצה נספגת בכוסמת. מוסיפים מים רותחים כדי כיסוי הכוסמת ועוד כוס. מוסיפים כפית מלח ומבשלים בערך 20 דקות על אש בינונית בסיר לא מכוסה, עד שהכוסמת מתרככת ולפני שהיא הופכת לדייסה. מסננים מנוזלים. 
  3. איטריות: מבשלים בדיוק לפי ההוראות ומסננים מן הנוזלים. 
  4. הרכבה: בקערת הגשה גדולה, מערבבים בעדינות את פיסות הכבד והבצל, הכוסמת והאיטריות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל אם צריך. אוכלים ומתפלאים איך זה יכול להיות כל כך טעים.
    אם נשאר משהו, אפשר לאחסן במקרר ולמחרת לחמם בתנור.

חזרה