חצילונים כבושים בעשבי תיבול ושום
/ אריק חכימי
את בישול החצילים חשוב לעשות בסיר רחב, כדי שהחצילים שבתחתית הסיר לא יימעכו מכובד החצילים שמעליהם.
|
חומרים
|
30 חצילונים סגולים קטנים לכבישה |
1 ליטר חומץ בן יין לבן (או חומץ לבן טבעי) |
1 ליטר מים |
1/2 1 כפות מלח |
1 צרור גבעולי פטרוזיליה מופרדים לעלים |
1 צרור גבעולי בזיליקום מופרדים לעלים |
1 צרור גבעולי כוסברה מופרדים לעלים |
1 צרור נענע מופרדים לעלים |
30 שיני שום קלופות |
1/4 כפית פלפל אדום טחון חריף (רצוי קאיין) |
אופן ההכנה |
1. שוטפים את החצילונים היטב. בעזרת סכין חורצים חריץ לאורכו של כל חצילון (לא עד הסוף). 2. מסדרים את החצילונים בסיר רחב ויוצקים עליהם את החומץ, המים והמלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים בסיר מכוסה עוד 5-10 דקות, עד שהחצילים מתרככים מעט (אין להגזים בבישול כדי שהחצילונים לא יימעכו). מסירים מהלהבה, מסננים את החצילונים מהנוזל ומניחים את הנוזל בצד לצינון. 3. שמים את עשבי התיבול, השום והפלפל החריף במעבד מזון ומרסקים למחית (אם אין מעבד מזון אפשר לקצוץ דק מאוד בסכין). כשהחצילונים צוננים דוחסים מעט מחית לכיסים שבמרכזם ומסדרים אותם בצנצנת מעוקרת זה על גבי זה. יוצקים מלמעלה את הנוזל המצונן וסוגרים. מניחים ל 3 ימים, ולאחר מכן שומרים בקירור, למשך זמן בלתי מוגבל. החצילונים מצוינים כתוספת לכריכים, לאלכוהול או סתם לנשנוש.
|
חזרה |