שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עדשים ביין אדום עם כבד אווז / בני סיידא


חומרים (5 מנות)
2 כוסות עדשים חומות או ירוקות, מבוררות
4 כפות שמן זית
3 בצלי שאלוט, קצוצים דק
2 שיני שום, קצוצות דק
150 גרם חזה אווז מעושן , חתוך לקוביות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 כוסות יין אדום יבש (מרלו למשל)
10 פרוסות כבד אווז טרי (70 גרם כל פרוסה)
אופן ההכנה
  1. שוטפים את העדשים היטב, שורים במים לשעתיים ומסננים. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני וכבד, מוסיפים את הבצלים והשום מטגנים 3 דקות. מוסיפים את חזה האווז המעושן ומטגנים 5 דקות.
  2. מוסיפים את העדשים, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה עד שהעדשים רכות וכל היין נספג. אם יש צורך מוסיפים מעט מים בזמן הבישול.
  3. מחממים מחבת כבדה ומטגנים את פרוסות כבד האווז כדקה וחצי מכל צד. מסדרים על כל צלחת שתי פרוסות כבד ומעט עדשים, מגישים עם באגט חם או לחמניות בריוש ויין אדום יבש (אותו יין ששימש לבישול העדשים).


חזרה