|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
עדשים ובורגול בנוסח לבנוני
/ בני סיידא
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1.25 כוסות עדשים חומות או ירוקות, מבוררות |
1/2 כוס שמן זית |
2 בצלים קצוצים דק |
6 שיני שום קצוצות |
1 עגבניה קלופה וקצוצה |
2 כוסות בורגול גרוס גס (הסוג המשמש לסלט טבולה) |
מלח פלפל שחור טחון טרי |
3 כוסות מים (או מרק עוף צח) |
להגשה: |
יוגורט מתובל בשום ונענע |
אופן ההכנה |
- שורים את העדשים במים למשך 3 שעות. מסננים שוטפים, שמים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהעדשים רכות. מסננים.
- מחממים את שמן הזית בסיר כבד, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים את העגבנייה ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את הבורגול ומטגנים עוד 3 דקות.
- מוסיפים את העדשים והמים או המרק הצח, מתבלים במלח ובפלפל ומכסים היטב את הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה עד למינימום ומבשלים 15 דקות.
- מסירים מהאש, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים עם היוגורט המתובל.
| חזרה | | |