שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עדשים ובורגול בנוסח לבנוני / בני סיידא


חומרים
1.25 כוסות עדשים חומות או ירוקות, מבוררות
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות
1 עגבניה קלופה וקצוצה
2 כוסות בורגול גרוס גס (הסוג המשמש לסלט טבולה)
מלח פלפל שחור טחון טרי
3 כוסות מים (או מרק עוף צח)
להגשה:
יוגורט מתובל בשום ונענע
אופן ההכנה
  1. שורים את העדשים במים למשך 3 שעות. מסננים שוטפים, שמים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהעדשים רכות. מסננים.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר כבד, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים את העגבנייה ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את הבורגול ומטגנים עוד 3 דקות.
  3. מוסיפים את העדשים והמים או המרק הצח, מתבלים במלח ובפלפל ומכסים היטב את הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה עד למינימום ומבשלים 15 דקות.
  4. מסירים מהאש, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים עם היוגורט המתובל.

חזרה