עוגיות טחינה ושקדים (בטעם חלבה)
/ בני סיידא
החומרים מספיקים ל-40 עוגיות.
|
חומרים
|
350 גרם קמח תופח |
1 כוס סוכר |
1 כוס טחינה גולמית |
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה או חמאה, רכה |
2 שקיות סוכר וניל |
לעיטור: |
100 גרם שקדים חצויים מולבנים |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומרפדים שתי תבניות של התנור בנייר אפייה.
- שמים בקערה את הקמח, הסוכר, הטחינה, המרגרינה או החמאה וסוכר הווניל ולשים לבצק חלק ואחיד. מחלקים את הבצק ל 40 כדורים שווים.
- משטחים מעט כל כדור ומניחים את בתבניות במרווח של 5 ס"מ זה מזה. נועצים בכל עוגיה חצי שקד.
- אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות קצת, אך עדיין בהירות. מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות ומעבירים לקופסה סגורה.
|
חזרה |