שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות טחינה ושקדים (בטעם חלבה) / בני סיידא

החומרים מספיקים ל-40 עוגיות.


חומרים
350 גרם קמח תופח
1 כוס סוכר
1 כוס טחינה גולמית
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה או חמאה, רכה
2 שקיות סוכר וניל
לעיטור:
100 גרם שקדים חצויים מולבנים
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומרפדים שתי תבניות של התנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את הקמח, הסוכר, הטחינה, המרגרינה או החמאה וסוכר הווניל ולשים לבצק חלק ואחיד. מחלקים את הבצק ל 40 כדורים שווים.
  3. משטחים מעט כל כדור ומניחים את בתבניות במרווח של 5 ס"מ זה מזה. נועצים בכל עוגיה חצי שקד.
  4. אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות קצת, אך עדיין בהירות. מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות ומעבירים לקופסה סגורה.

חזרה