|
|
|
|
לוקוס ברוטב מזרחי ירוק
/ אבי שטייניץ
|
חומרים (4 מנות)
|
6 נתחים דג לוקוס (או נסיכת הנילוס) במשקל 150 גרם כל אחד, ללא עור ועצמות |
קמח מתובל במלח ובפלפל גרוס |
שמן זית מאיכות טובה, לטיגון |
לרוטב: |
1 צרור כוסברה קצוצה דק |
4-5 שיני שום גדולות, קצוצות |
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק |
3 כפות לימון סחוט |
1/2 כוס מים |
מלח ופלפל שחור |
1 כפית סחוג ירוק |
1 פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות קטנות |
3 כפות יין לבן יבש |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומאחסנים במקרר למשך כ 6 שעות. מביאים את הרוטב לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
- טובלים את נתחי הדג בקמח המתובל ומנערים מעודפים.
- מחממים שכבה דקה של שמן זית במחבת כבדה, על להבה בינונית, ומטגנים את נתחי הדג 2-3 דקות מכל צד, עד שהם עשויים, אך לא שרופים.
- מניחים את הדגים בצלחות הגשה, יוצקים עליהם את הרוטב ומגישים.
| חזרה | | |