שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לוקוס ברוטב מזרחי ירוק / אבי שטייניץ


חומרים (4 מנות)
6 נתחים דג לוקוס (או נסיכת הנילוס) במשקל 150 גרם כל אחד, ללא עור ועצמות
קמח מתובל במלח ובפלפל גרוס
שמן זית מאיכות טובה, לטיגון
לרוטב:
1 צרור כוסברה קצוצה דק
4-5 שיני שום גדולות, קצוצות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3 כפות לימון סחוט
1/2 כוס מים
מלח ופלפל שחור
1 כפית סחוג ירוק
1 פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות קטנות
3 כפות יין לבן יבש
אופן ההכנה
  1.  מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומאחסנים במקרר למשך כ 6 שעות. מביאים את הרוטב לטמפרטורת החדר לפני ההגשה. 
  2. טובלים את נתחי הדג בקמח המתובל ומנערים מעודפים. 
  3. מחממים שכבה דקה של שמן זית במחבת כבדה, על להבה בינונית, ומטגנים את נתחי הדג 2-3 דקות מכל צד, עד שהם עשויים, אך לא שרופים. 
  4. מניחים את הדגים בצלחות הגשה, יוצקים עליהם את הרוטב ומגישים.

חזרה