|
|
|
|
מרק גולש עם נטיפי בצק
/ בני סיידא
|
חומרים
|
50 גרם מרגרינה או חמאה |
3 בצלים קצוצים דק |
150 גרם נקניק קבנוס יבש, פרוס |
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
2 כפות פפריקה מתוקה |
פפריקה חריפה לפי הטעם |
1/4 כפית קימל |
10 כוסות מים חמים |
1 עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות |
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות |
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות |
לנטיפי הבצק: |
2 ביצים |
1/4 כוס קמח |
1/4 כפית מלח |
אופן ההכנה |
- ממיסים את המרגרינה או החמאה בסיר כבד. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הנקניק והבשר ומטגנים כ- 10 דקות נוספות. מסירים מהאש.
- מוסיפים את המלח, הפלפל, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה והקימל ובוחשים.
מוסיפים את המים, מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
- מוסיפים את העגבניה, הפלפל ותפוחי האדמה ומבשלים שעה נוספת. טועמים ומתקנים את התיבול. מביאים את המרק לרתיחה.
- טורפים את מרכיבי הבצק לבלילה חלקה.
- מנטפים את הבלילה בכפית לתוך המרק הרותח, בכל פעם רבע כפית, ומבשלים 3 דקות. מגישים חם.
| חזרה | | |