שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק גזר וג'ינג'ר / אביבית פריאל


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג גזר קלוף
2 בצלים גדולים
1 שורש פטרוזיליה קלוף
1 כרישה (החלק הלבן)
3 שיני שום
מעט שמן או חמאה
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפות קמח
מלח ופלפל לבן
שמן שומשום להגשה
אופן ההכנה
  1.  חותכים גס את הגזר, הבצל, השורש, הכרישה והשום. מחממים את השמן או החמאה בסיר, מוסיפים את הירקות ואת הג'ינג'ר ומאדים קלות. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים שני ליטרים מים, מתבלים ומבשלים עד שהירקות רכים מאוד. מסננים ושומרים את נוזלי הבישול בצד.
  3. מרסקים את הירקות היטב, מחזירים לסיר ומוסיפים מנוזלי הבישול עד לסמיכות הרצויה. מביאים שוב לרתיחה ומתקנים תיבול. מחלקים לקעריות הגשה ומזלפים כמה טיפות שמן שומשום בכל קערית.

חזרה