|
|
|
|
מרק גזר וג'ינג'ר
/ אביבית פריאל
|
חומרים (4 מנות)
|
1 ק"ג גזר קלוף |
2 בצלים גדולים |
1 שורש פטרוזיליה קלוף |
1 כרישה (החלק הלבן) |
3 שיני שום |
מעט שמן או חמאה |
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר |
2 כפות קמח |
מלח ופלפל לבן |
שמן שומשום להגשה |
אופן ההכנה |
- חותכים גס את הגזר, הבצל, השורש, הכרישה והשום. מחממים את השמן או החמאה בסיר, מוסיפים את הירקות ואת הג'ינג'ר ומאדים קלות. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים שני ליטרים מים, מתבלים ומבשלים עד שהירקות רכים מאוד. מסננים ושומרים את נוזלי הבישול בצד.
- מרסקים את הירקות היטב, מחזירים לסיר ומוסיפים מנוזלי הבישול עד לסמיכות הרצויה. מביאים שוב לרתיחה ומתקנים תיבול. מחלקים לקעריות הגשה ומזלפים כמה טיפות שמן שומשום בכל קערית.
| חזרה | | |