שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק פלפלים וחצילים קלויים / אבי שטייניץ

אפשר להכין מרק זה מחצילים בלבד, כלומר להחליף את הפלפלים ב- 2 חצילים קלויים נוספים


חומרים
4 כפות שמן זית
1 קצוץ בצל בינוני
2 שיני שום כתושות
6 פלפלים קלופים ומנוקים
1 חציל קלוי וקלוף
1 תפוח אדמה קטן, חתוך לקוביות
6 כפות יין לבן
1 ליטר מרק ירקות צח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
מלח
סוכר
מעט טבסקו (אם אוהבים חריף)
3/4 מכל שמנת מתוקה
1 כף חומץ בן יין לבן
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הפלפלים, החצילים ואת תפוח האדמה ומערבבים. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומניחים לו להתאדות כ- 2 דקות.

2. מוסיפים את המרק הצח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.

3. מסירים את הקצף שצף על פני המרק ומוסיפים את התבלינים.

4. מרסקים את המרק בבלנדר או בבלנדר יד ומעבירים דרך מסננת כדי לקבל מרק חלק.

5. מוסיפים את השמנת ואת החומץ, מביאים שוב לרתיחה עדינה ומגישים.

חזרה