שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק דלעת עם גרעיני חמנייה / אריק חכימי

אפשר להכין את המרק יום מראש ולהוסיף את השמנת לפני ההגשה. את אבקת המרק רצוי תמיד להוסיף לקראת סוף הבישול ולא בתחילתו מכיוון שבבישול ארוך טעמה משתנה ועלול לפגום בטעם התבשיל.


חומרים
2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
5 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים דקים
2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות
2 כפות אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט כורכום
1 כוס שמנת מתוקה (או צמחית)
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
גרעיני חמנייה קלופים וקלויים
אופן ההכנה
  1. מכניסים את הירקות לסיר, מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה ,עד שהירקות מתרככים.
  2. מוסיפים את אבקת המרק ומתבלים במלח, ובפלפל ומעט כורכום. מבשלים 5 דקות נוספות ומרסקים במעבד מזון (או בבלנדר יד) לקבלת מרקם חלק.
  3. לפני ההגשה מחממים את המרק, מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. מסירים מהאש, מחלקים לקעריות ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה וגרעיני חמנייה.


חזרה