|
|
|
|
מרק חומוס עם קציצות עוף
/ אריק חכימי
|
חומרים (10 מנות)
|
לקציצות: |
1 בצל גדול קצוץ דק |
500 גרם חזה עוף |
3/4 כוס פרורי לחם |
2 ביצים |
מלח ופלפל |
למרק: |
1/2 2 ליטר מרק עוף צח (רצוי ביתי) |
200 גרם גרגירי חומוס מושרים במים למשך לילה |
1 בצל קצוץ דק |
1 פחית גדולה (800 גרם) עגבניות משומרות, קלופות וקצוצות (או עגבניות טריות) |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- טוחנים בפולסים (בהפסקות) את מרכיבי הקציצות במעבד מזון, עם להב המתכת. מתבלים במלח ובפלפל, ויוצרים כדורים קטנים מאוד בידיים רטובות. מאחסנים במקרר עד שהמרק מוכן.
- מביאים את המרק הצח לרתיחה. מסננים את גרגרי החומוס ממי ההשריה ומוסיפים גם את הבצל, העגבניות והפטרוזיליה ומבשלים עד שהחומוס רך.
- מוסיפים את הקציצות, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ 20 דקות נוספות, עד שהקציצות מוכנות.
| חזרה | | |