|
|
|
|
מרק קרם ירקות עם חזה אווז מעושן וכדורי בשר
/ בני סיידא
|
חומרים (10 מנות)
|
60 גרם מרגרינה |
4 כפות שמן |
2 כרישות (החלק הלבן), פרוסות |
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות |
2 גזרים מגוררים גס |
2 קישואים פרוסים |
2 עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות |
2 כוסות כרוב חתוך לרצועות |
1/2 שורש סלרי קצוץ |
2 בצלים קצוצים |
1 כפית סוכר |
מלח |
פלפל שחור טחון טרי |
8 כוסות מרק עוף צח |
100 גרם חזה אווז מעושן פרוס וחתוך לרצועות |
1/2 כוס שמיר קצוץ |
לכדורי בשר: |
300 גרם בשר טחון |
2 כפות פירורי לחם |
1 ביצה טרופה |
2 כפות פטרוזיליה קצוצה |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
לקישוט: |
פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- ממסים בסיר גדול את המרגרינה והשמן. מוסיפים את כל הירקות ואת הסוכר, מתבלים במלח ובפלפל, מכסים את הסיר ומאדים 10 דקות. בוחשים מפעם לפעם.
- מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה
כשעה. מעבדים את המרק למחית חלקה (במעבד מזון או בבלנדר יד) ומחזירים לסיר. מוסיפים את האווז ואת השמיר ומביאים לרתיחה.
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים לכדורי הבשר. צרים כדורים קטנים מאוד, מחליקים למרק בעדינות ומבשלים 10 דקות. מגישים חם בעיטור פטרוזיליה קצוצה.
| חזרה | | |