|
|
|
|
מלבי
/ בני סיידא
|
חומרים
|
5 כוסות חלב (או חצי כמות שמנת מתוקה וחצי כמות חלב) |
3/4 כוס סוכר |
4 כפות אורז טחון (או 2 כפות אורז טחון + 2 כפות קורנפלור) |
לסירופ: |
1 כוס סוכר |
1/2 כוס מים |
1/4 כפית אבקת צבע מאכל אדום |
1/2 לימון סחוט |
כמה טיפות תמצית מי ורדים |
אופן ההכנה |
- שמים בסיר את החלב (או השמנת והחלב) והסוכר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
- מערבבים את האורז (או האורז והקורנפלור) עם רבע כוס מים לבלילה חלקה. יוצקים את הבלילה לחלב החם תוך בחישה רצופה. מעבירים את הסיר ללהבה בינונית ומבשלים תוך בחישה כ 10 דקות, עד שהנוזל מסמיך.
- ממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאוד כרבע שעה, ומדי כמה דקות מערבבים כדי שלא ייווצרו גושים. מסירים מהאש, יוצקים לצלוחיות אישיות ומקררים.
- מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה מאוד כ 10 דקות ובוחשים מפעם לפעם. מסירים מהאש, מוסיפים את צבע המאכל, מערבבים ומצננים.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומיי הורדים, מערבבים ומקררים עד להגשה.
- להגשה, יוצקים את הסירופ הקר על המלבי. אם רוצים, מעטרים במעט קוקוס.
| חזרה | | |