מרק אפונה
/ הדי שרון
גרסה צמחונית למרק טעים, סמיך ומשביע, שטוב להגיש עם קרוטונים פריכים.
|
חומרים
|
2 כוסות אפונה ירוקה יבשה |
1.5 כוסות אפונה טרייה או קפואה |
1 בצל גדול |
2 גזרים |
2 גבעולי סלרי |
1 שורש פטרוזיליה |
5-6 שיני שום |
1 כוס יין לבן יבש |
צרור כוסברה או פטרוזיליה |
1 עלה דפנה |
מלח ופלפל שחור גרוס |
50 גרם חמאה |
אופן ההכנה |
- קולפים את הבצל, השום והגזרים וחותכים לחתיכות בינוניות. חותכים גם את הסלרי ושורש הפטרוזיליה. מטגנים במעט שמן או חמאה עד שהירקות מזהיבים מעט.
- מוסיפים אפונה יבשה, יין לבן, 6-5 כוסות מים. צרור כוסברה או פטרוזיליה קשור בחוט, עלה דפנה ופלפל שחור גרוס. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כשעה, עד שהאפונה מתרככת.
מוסיפים את האפונה הטרייה ומבשלים כ15- דקות נוספות. מסלקים את צרור הכוסברה או הפטרוזיליה, גבעולי הטימין ועלה הדפנה.
- מעבירים את המרק למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. תוך כדי טחינת המרק, מוסיפים את החמאה, חתוכה לקוביות קטנות.
- כשהמרק חלק, מחזירים לסיר, ממליחים, מפלפלים ומחממים (אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים).
|
חזרה |