|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
מרק אפונה ונענע מוקרם
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1 בצל קטן, קצוץ דק |
2 כפות חמאה לא מלוחה |
1 ק"ג אפונה קפואה |
5 כוסות מרק עוף אפשר מאבקה של 'קנור' |
1 כוס עלי נענע טריים |
1 כוס שמנת מתוקה |
אופן ההכנה |
- ממיסים את החמאה בסיר מעל להבה בינונית, ומאדים את הבצל עד שהוא מתרכך, תוך ערבוב מתמיד.
- מוסיפים לסיר את האפונה ושלוש כוסות מרק, מבשלים עד שהאפונה רכה (5-10 דקות).
- מוסיפים את הנענע ושתי הכוסות שנשארו מהמרק. מורידים את הסיר מהאש ומצננים מעט.
- מעבירים את המרק למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח ופלפל.
מגישים חם או קר, לפי הטעם.
| חזרה | | |