שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק אפונה ונענע מוקרם


חומרים
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 כפות חמאה לא מלוחה
1 ק"ג אפונה קפואה
5 כוסות מרק עוף אפשר מאבקה של 'קנור'
1 כוס עלי נענע טריים
1 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה בסיר מעל להבה בינונית, ומאדים את הבצל עד שהוא מתרכך, תוך ערבוב מתמיד.
  2. מוסיפים לסיר את האפונה ושלוש כוסות מרק, מבשלים עד שהאפונה רכה (5-10 דקות).
  3. מוסיפים את הנענע ושתי הכוסות שנשארו מהמרק. מורידים את הסיר מהאש ומצננים מעט. 
  4. מעבירים את המרק למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח ופלפל.
    מגישים חם או קר, לפי הטעם.

חזרה