|
|
|
|
מרק אפונה, תפוחי אדמה וג'ינג'ר
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים (4 מנות)
|
2 כפות שמן זית |
1 בצל קטן קצוץ גס |
1/2 1 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ |
600 גרם תרמילי אפונה טריה או 350 גרם אפונה קפואה |
4-5 כוסות מרק ירקות צח או מים |
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות |
אופן ההכנה |
- מחממים את השמן בסיר ומאדים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הג'ינג'ר ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה או שתיים. מוסיפים את האפונה, מקפיצים דקה ויוצקים לסיר את המרק. מביאים לרתיחה ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מכסים ומבשלים 20 דקות.
- מורידים את הסיר מהאש ומצננים מעט.
- מרסקים את המרק במעבד מזון ומחזירים לסיר. מתבלים במלח ופלפל, מחממים, ומגישים בלווית קרוטונים פריכים (כדאי לשמור חופן אפונים בצד, לפני ריסוק המרק, ולהוסיף כמה שלמים לקערות המרק).
| חזרה | | |