מרק ירקות צח
/ אבי שטייניץ
מהמרכיבים המפורטים בהמשך מתקבל מרק ירקות בעל טעם עשיר. אם מתכוונים להגיש אותו כמו שהוא, כדאי לחתוך את הירקות לקוביות. אם משתמשים בו כבסיס למרק אחר, מבשלים את הירקות בשלמותם או חתוכים גס (אגב, אשפר לרסק את המרק ולהשתמש בו כמרק מזין וטעים מאוד לתינוקות). אפשר להשתמש במרק המוכן מייד, לשמור במקרר כמה ימים, או להקפיא לשימוש מאוחר יותר. דרך נוספת היא לצמצם את כמות המרק המוכן והמסונן במחצית, לקרר ולהקפיא במגשים של קוביות קרח. אז ישמש המרק לתיבול רטבים ותבשילים אחרים.(מצרכים לכ- 1.25 ליטר מרק)
|
חומרים
|
2 ליטר מים |
2 בצלים גדולים, לא קלופים, חצויים ומושחמים בתנור חם |
2-3 כרישות גדולות, חתוכות גס |
8-10 גזרים חתוכים לקטעים של 8 ס"מ |
2-3 ראשי סלרי, חצויים |
3 שורשי פטרוזיליה חצויים |
1/4 כרוב |
צרור פטרוזיליה |
4-5 שיני שום |
6-8 גרגירי פלפל אנגלי |
2 עלי דפנה |
מלח |
אופן ההכנה |
- שוטפים היטב את כל הירקות.
- שמים בסיר גדול עם המים, מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומסירים קצף שצף על פני המים. מבשלים על להבה נמוכה, ללא כיסוי, כשעה.
- מסננים את המרק ומצננים.
הערה: אפשר לגוון את המרק עם ירקות שונים, אך יש לקחת בחשבון שירקות עמילניים כמו בטטה ותפוח אדמה יסמיכו את המרק (לכן אינם מתאימים למרק צח המשמש כבסיס) וירקות בעלי טעם דומיננטי כמו כרובית ישנו את הטעם.
|
חזרה |