|
|
|
|
סלט עלים ירוקים מטוגנים
/ אבי שטייניץ
|
חומרים (4 מנות)
|
1 כרוב סיני |
30-25 עלי תרד טרי |
10 עלי ריחן |
צרור עירית |
3-2 שיני שום גדולות |
שמן לטיגון עמוק |
2 כפות גרגירי רימון |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- שוטפים את כל העלים. קורעים את עלי הכרוב לפיסות, קוטמים את העוקצים מעלי התרד. חותכים את גבעולי העירית לקטעים באורך 10 ס"מ. קולפים את שיני השום ופרוסים לפרוסות דקות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב ומרפדים מגש בכמה שכבות של מגבת נייר. מטגנים את כל העלים, בכמה פעמים, עד שהם נעשים שקופים. מוציאים מהשמן ומניחים המגש.
- יוצקים שמן למחבת ומוסיפים את שיני השום הפרוסות. מטגנים לאט, על להבה נמוכה, עד שהפרוסות משחימות. מוציאם ומניחים על מגש.
- מתבלים את כל העלים במלח ובפלפל. מסדרים את העלים בקערה בעדינות, כי הם שבירים מאוד לאחר הטיגון. מעטרים בשום המטוגן ובגרגרי הרימונים ומגישים.
- הערה: אם רוצים אפשר להוסיף לסלט רצועות או פרוסות דקות מטוגנות של סלרי ושורש פטרוזיליה.
| חזרה | | |