|
|
|
|
מרק בטטות עם קארי
/ אבי שטייניץ
|
חומרים
|
2 בצלים |
2 כרישות (החלק הלבן בלבד) |
1 גזר |
1 ק"ג בטטות |
2 כפות חמאה |
2 שיני שום כתושות |
מלח |
אגוז מוסקט מגורד |
אבקת קארי |
1 ליטר מרק ירקות צח |
2 מכלים שמנת מתוקה |
אופן ההכנה |
- שוטפים את הירקות, קולפים וחותכים לקוביות.
- ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הירקות, השום, המלח והתבלינים מערבבים ומניחים לירקות "להזיע" כ- 7 דקות, עד שהם מתרככים מעט ומפיצים ריח.
- מוסיפים את המרק הצח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 10 דקות.
מוסיפים את השמנת ומרסקים את המרק בבלנדר יד. מתקנים תיבול ומגישים חם.
| חזרה | | |