|
|
|
|
מרק כרישה ותפוחי אדמה
/ דליה למדני
|
חומרים (4 מנות)
|
1 ק"ג כרישה החלק הלבן והירוק הבהיר בלבד, פרוסה בעובי 1 ס"מ |
50 גרם חמאה (או מרגרינה) |
2 בצלים קלופים וקצוצים |
4 קישואים קלופים ומגוררים גס |
2 גזרים קלופים ומגוררים גס |
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות |
4 כפות אבקת מרק פטריות |
מלח ופלפל לבן |
1/4 כוס שמיר קצוץ |
אופן ההכנה |
- משאירים רבע מהכרישה (רק חלקים לבנים) לשלב מאוחר יותר. את השאר מאדים בחמאה יחד עם הבצל, הקישואים והגזר, על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים ומתחילים להזהיב.
- מצרפים את הכרישה הלבנה ואת תפוחי האדמה ויוצקים לסיר 6 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.
- בוחשים את אבקת מרק הפטריות עם מעט מים קרים ויוצקים לסיר.
מוסיפים את השמיר, מתבלים במלח ובפלפל, בוחשים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה עוד עשר דקות. מגישים חם.
| חזרה | | |