שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עגבניות ושמנת / בני סיידא


חומרים (10 מנות)
2 ק"ג עגבניות בשלות
80 גרם חמאה
2 כרישות (החלק הלבן), פרוסות דק
2 בצלים קצוצים דק
2 גזרים פרוסים
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1/2 כוס בזיליקום קצוץ
1 כף קמח
5 כוסות מרק עוף או מרק ירקות צח
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון טרי
מיכל 1 שמנת מתוקה
להגשה:
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
  1. חולטים את העגבניות חצי דקה במים רותחים, קולפים וחותכים לקוביות קטנות.
  2. ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את הכרישה, הבצל והגזר ומאדים 5 דקות. מוסיפים את העגבניות, הסלרי, הבזיליקום והקמח ומאדים 4 דקות נוספות. בוחשים מפעם לפעם.
  3. מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ 40 דקות. מרסקים את המרק למחית חלקה (במעבד מזון או בבלנדר יד). מחזירים לסיר ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל.
  4. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד לסף רתיחה, טועמים ומשפרים את התיבול. מגישים חם בעיטור בצל ירוק קצוץ.
    הצעה: תוספת של רבע עד שליש כוס פרנו, או משקה אחר בטעם אניס, יחד עם השמנת, מוסיפה למרק גוון נהדר.

חזרה