|
|
|
|
מרק עגבניות ושמנת
/ בני סיידא
|
חומרים (10 מנות)
|
2 ק"ג עגבניות בשלות |
80 גרם חמאה |
2 כרישות (החלק הלבן), פרוסות דק |
2 בצלים קצוצים דק |
2 גזרים פרוסים |
1 שורש סלרי חתוך לקוביות |
1/2 כוס בזיליקום קצוץ |
1 כף קמח |
5 כוסות מרק עוף או מרק ירקות צח |
1 כפית סוכר |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
מיכל 1 שמנת מתוקה |
להגשה: |
בצל ירוק קצוץ |
אופן ההכנה |
- חולטים את העגבניות חצי דקה במים רותחים, קולפים וחותכים לקוביות קטנות.
- ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את הכרישה, הבצל והגזר ומאדים 5 דקות. מוסיפים את העגבניות, הסלרי, הבזיליקום והקמח ומאדים 4 דקות נוספות. בוחשים מפעם לפעם.
- מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ 40 דקות. מרסקים את המרק למחית חלקה (במעבד מזון או בבלנדר יד). מחזירים לסיר ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל.
- מוסיפים את השמנת ומבשלים עד לסף רתיחה, טועמים ומשפרים את התיבול. מגישים חם בעיטור בצל ירוק קצוץ.
הצעה: תוספת של רבע עד שליש כוס פרנו, או משקה אחר בטעם אניס, יחד עם השמנת, מוסיפה למרק גוון נהדר.
| חזרה | | |