מרק עוף ובוטנים
/ אילן שומרון
מרק שמקורו בפרו, שם הוא נקרא אינצ'יקאפי.
|
חומרים (11 מנות)
|
5 ליטרים מים |
1 עוף שלם |
1 עלה דפנה |
2 כפות שמן תירס |
3 בצלים פרוסים |
6 שיני שום קלופות ופרוסות |
1/3 כוס אורז |
250 גרם בוטנים טריים, לא קלויים |
1/2 חבילת כוסברה |
מלח ופלפל |
1 כפית כמון |
1 כף פפריקה מתוקה |
מעט צ'ילי יבש |
1/3 כוס קמח תירס |
עלי כוסברה קצוצים לקישוט |
אופן ההכנה |
- משרים את האורז למשך 30 דקות במים, מוציאים ומסננים. יוצקים מים רותחים על הבוטנים משהים למשך 10 דקות מסננים ומסירים את הקליפה.
- שמים את המים, העוף ועלי הדפנה בסיר גדול. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שצף על פני הנוזל.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 40 דקות. מוציאים את העוף המבושל ושומרים בצד.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כ3- דקות.
- מוציאים מחצית מהכמות ומוסיפים למרק.
- מכניסים את המחצית השניה לבלנדר יחד עם האורז, הבוטנים, הכוסברה והתבלינים ומרסקים למחית חלקה. מוסיפים מעט מנוזלי המרק לבלנדר ומוסיפים גם את קמח התירס. ממשיכים לעבד עד שנוצרת בלילה סמיכה.
- יוצקים את בלילת הבוטנים למרק הרותח, תוך בחישה. ממשיכים לבשל בסיר גלוי על להבה נמוכה למשך 30 דקות, בוחשים מדי פעם כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר.
- שמים בכל צלחת הגשה מעט בשר עוף, יוצקים את המרק על העוף ומקשטים בעלי כוסברה טריים.
|
חזרה |