|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
סופגניות עם מלית וציפוי בטעם תפוז
/ מיכל לוי-אלחלל
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (15 מנות)
|
1 כוס חלב חם |
20 גרם שמרים |
1/2 כוס סוכר |
1 כפית מלח |
2 ביצים |
60 גרם חמאה או מרגרינה, מומסת |
4 כוסות קמח |
250 גרם ריבת תפוזים |
שמן לטיגון |
לזיגוג: |
1/2 1 כוסות אבקת סוכר |
4 כפות מיץ תפוזים |
אופן ההכנה |
- מערבבים את החלב והשמרים בקערת המערבל עד שהשמרים נמסים. מוסיפים את הסוכר, המלח, הביצים והחמאה ומערבבים. מוסיפים את הקמח ולשים כ 10 דקות. מכסים את הקערה במגבת ומשהים להתפחה כ 40 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים אותו קצת ויוצרים ממנו כדורים בקוטר 4-5 ס"מ. מניחים את הכדורים על משטח מקומח ומשהים להתפחה כחצי שעה.
- מחממים את השמן בסיר גדול (ל 190 מעלות צלזיוס). מכניסים לשמן 4-5 כדורים בכל פעם. בשתי הדקות הראשונות מטגנים את הסופגניות בסיר מכוסה. מסירים את המכסה והופכים. כשהסופגניות זהובות משני הצדדים מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- כשהסופגניות הצטננו מעט מזריקים לתוכן מעט ריבה. אחר כך מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים (אם סמיך מדי אפשר להוסיף מיץ תפוזים או מים.) מברישים את הסופגניות בזיגוג.
| חזרה | | |