|
|
|
|
סלט גזר בתפוזים, מרווה וצ'ילי
/ אבי שטייניץ
|
חומרים (4 מנות)
|
4 גזרים בינוניים, קלופים |
1 כף חמאה |
2 כפות סוכר חום |
3 שיני שום קצוצות דק |
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי |
2 פרוסות לימון או ליים, עם הקליפה |
מלח |
1 גבעול מרווה, מופרד לעלים |
1/4 כפית אבקת צ'ילי |
אופן ההכנה |
- חותכים את הגזרים למקלות בגודל בינוני.
- מחממים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הגזר ואת השום ומטגנים תוך ערבוב כ 2 דקות.
- מוסיפים את המיץ, פרוסות הלימון ומעט מלח ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ 12 דקות, עד שהגזר מתרכך אך עדיין פריך, והרוטב מסמיך. אם הרוטב לא הסמיך, מגבירים את הלהבה ומבשלים כמה דקות נוספות. מוסיפים את המרווה והצ'ילי ומגישים חם.
| חזרה | | |