שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חומוס / דורון גולדמן

ממתכון פשוט להכנת חומוס. המים הקרים או הקרח שמוסיפים, גורמים לממרח החומוס להיות אחיד יותר. החומוס נשמר במקרר שלושה ימים. אם רוצים לשמור אותו יותר זמן, לא מוסיפים לימון.


חומרים
1/2 ק"ג גרגרי חומוס מושרים במים למשך לילה (משקל לפני השרייה)
מים כדי כיסוי החומוס
1/8 כפית אבקת סודה לשתייה
1/3 כוס טחינה גולמית
1 לימון סחוט
1 כוס מים או קרח
מלח
אופן ההכנה
  1.  מסננים את החומוס ממי ההשריה ובודקים שאין אבנים. מעבירים את החומוס לסיר מכסים במים ומבשלים עם מכסה סגור במשך חצי שעה. מוסיפים את אבקת הסודה ומבשלים חצי שעה נוספת או עד שגרגרי החומוס מתרככים.
  2. מסננים את גרגרי החומוס ממי הבישול. מעבירים למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים את הטחינה, הלימון והמים ומעבדים למחית חלקה.
חזרה