שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות לימון וקקאו / חוה טרטנר


חומרים
4.5 כוסות קמח
1 כוס סוכר
4 חלמונים
2 כפות תמצית וניל
1-2 כפות קליפת לימון מגוררת
400 גרם מרגרינה
4 כפות קקאו
אופן ההכנה
  1. שופכים לקערה גדולה את הקמח, הסוכר, החלמונים, הוניל וגרד קליפת הלימון, ואת המרגרינה, רצוי בחתיכות. מוסיפים מעט מלח. לשים עד שמקבלים עיסה אחידה.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. לחלק אחד מוסיפים את הקקאו, ולשים עד שמתקבל צבע חום אחיד.
  3. מרדדים כל אחד מחלקי הבצק לעלה בעובי ס"מ. בעדינות מרימים את אחד העלים, ופורשים אותו על השני. מגלגלים את שני העלים יחד למעין רולדה.
  4. מכניסים את הבצק למקפיא ל- 15 עד 20 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום של 150 מעלות.
  5. חותכים את הגליל בסכין חדה, לעוגיות בעובי של כס"מ. שמים בתבנית משומנת.
  6. מגבירים מעט את חום התנור. אופים כ- 10 דקות או יותר, עד שהעוגיות מזהיבות.
חזרה