|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
עוגיות לימון וקקאו
/ חוה טרטנר
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
4.5 כוסות קמח |
1 כוס סוכר |
4 חלמונים |
2 כפות תמצית וניל |
1-2 כפות קליפת לימון מגוררת |
400 גרם מרגרינה |
4 כפות קקאו |
אופן ההכנה |
- שופכים לקערה גדולה את הקמח, הסוכר, החלמונים, הוניל וגרד קליפת הלימון, ואת המרגרינה, רצוי בחתיכות. מוסיפים מעט מלח. לשים עד שמקבלים עיסה אחידה.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. לחלק אחד מוסיפים את הקקאו, ולשים עד שמתקבל צבע חום אחיד.
- מרדדים כל אחד מחלקי הבצק לעלה בעובי ס"מ. בעדינות מרימים את אחד העלים, ופורשים אותו על השני. מגלגלים את שני העלים יחד למעין רולדה.
- מכניסים את הבצק למקפיא ל- 15 עד 20 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום של 150 מעלות.
- חותכים את הגליל בסכין חדה, לעוגיות בעובי של כס"מ. שמים בתבנית משומנת.
- מגבירים מעט את חום התנור. אופים כ- 10 דקות או יותר, עד שהעוגיות מזהיבות.
| חזרה | | |