שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צלי בקר מזרח אירופי / אנה וגנר


חומרים
2 ק"ג צוואר בקר
4 בצלים גדולים, קלופים
10 שיני שום קלופות
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
מים רותחים לכיסוי הבשר, בערך 6 כוסות
1 כף רסק עגבניות
אופן ההכנה
  1. מבקשים מן הקצב שיחתוך את הבשר לקוביות לא גדולות, בערך 3X3X3 סנטימטר. אם הבשר לא הומלח, אזי מניחים אותו בקערה ביחד עם 4-5 כפות מלח גס ומים עד שפתי הקערה, למשך 20 דקות לפחות.
  2. הבשר צריך להיות בטמפרטורת החדר. מסננים, שוטפים ומייבשים את הבשר.
  3. בסיר גדול, רחב וכבד, מחממים 3-4 כפות שמן לטיגון, מחליקים פנימה קוביות בשר ועצמות מח ומשחימים אותן – מטגנים 3-4 דקות מכל צד. עושים את זה בנגלות. את הבשר המושחם מניחים בקערה.
  4. קוצצים את הבצלים ומחליקים לתוך הסיר. מזהיבים אותם היטב. מדי פעם מגרדים את הדברים החומים הטעימים שמצטברים על תחתית הסיר. כשהבצלים זהובים עד שחומים בהירים, מוסיפים את שיני השום, מטגנים תוך ערבוב עוד דקה או שתיים.
  5. מוסיפים את הבשר, עם הנוזלים שהצטברו בקערה, לתוך הסיר ומערבבים. ממליחים ומפלפלים, יוצקים מים רותחים ממעל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומקפים את הג'יפה שהצטברה ממעל.
  6. מבשלים על אש קטנה בערך שעתיים, עד שהבשר מתרכך. טועמים, מוסיפים מלח ופלפל אם צריך.
  7. מוסיפים לסיר כף רסק עגבניות, מערבבים היטב, ומבשלים עוד 10 דקות על להבה בינונית ללא מכסה, לצמצום הרוטב. בשלב זה יש לעמוד ליד הסיר ולערבב, כדי שהעסק לא יישרף לנו.

חזרה