שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת אנשובי / מולי אופיר


חומרים
2 ככרות של חלה פרוסה טרייה
200 גרם חמאה רכה
3 קופסאות פילה אנשובי
אופן ההכנה
  1.  מחלקים את החלה לקבוצות בנות 4 פרוסות. חותכים בסכין חדה מאוד את הקרום הקשה. 
  2. מורחים פרוסה ראשונה בשכבה נדיבה של חמאה ומניחים שלושה פילטים של אנשובי. מורחים את הפרוסה השניה, בחלקה התחתון, ומניחים על האנשובי. מורחים את הפרוסה השניה בחלקה העליון ומניחים שני פילטים של אנשובי (ברווחים בין השלושה שלמטה) מורחים פרוסה שלישית בחלקה התחתון ומניחים על האנשובי מורחים את אותה הפרוסה בחלקה העליון ומניחים שוב שלושה פילטים של אנשובי. מכסים בפרוסה רביעית שצידה התחתון מרוח בחמאה. 
  3. את הערימות המוכנות מכניסים למקרר לשעה לפחות. מניחים קופסאות שימורים כמשקולת על גבי הערימות. לאחר כשעה מוצאים ופורסים בסכין חדה מאוד פרוסות דקות 7-10 מ"מ לרוחב הכיוון של האנשובי.

    זמן ההכנה כשעה.
חזרה