שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרם באווריה / ynet


חומרים (12 מנות)
2 כפות מחוקות ג'לטין
1/4 כוס מים רותחים
8 חלמונים
1 כוס סוכר
2 כוסות חלב
1 מקל וניל חצוי לאורכו
500 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
  1. מקציפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה.
  2. שמים את החלב ומקל הוניל בסיר ומחממים עד שהחלב כמעט רותח. מורידים מהאש ומוסיפים את החלמונים תוך ערבוב מתמיד. מחזירים את הסיר לאש ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתערובת מתעבה וכמעט רותחת (חשוב לא להרתיח!). מורידים את הסיר מהאש.
  3. ממיסים את הג'לטין במים ומוסיפים לסיר. מניחים בצד.
  4. כשהתערובת פושרת, מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים את תערובת החלמונים והחלב לתוך הקצפת.
  5. מעבירים לכלי הגשה אישיים ומאחסנים במקרר במשך לילה.

חזרה