טליאטלה עם קישואים, לימון וריחן
/ דליה פן-לרנר
חשוב להשתמש בקישואים ירוקים (זוקיני) קטנים ודקים, ולא בקישואים בהירים, שהם מימיים ורכרוכיים אחרי הבישול.
|
חומרים (4 מנות)
|
4 כפות שמן זית |
2-1 שיני שום קצוצות |
קישואים מזן זוקיני, קטנים ודקים ככל האפשר - פרוסים |
מיץ מלימון אחד |
קליפת לימון מגוררת |
חופן עלי ריחן (בזיליקום) קצוצים גס |
מלח ופלפל שחור גרוס |
גבינת פרמז'ן מגוררת |
אטריות טליאטלה, טריות או מיובשות |
אופן ההכנה |
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
- מאדים את השום בשמן במחבת כבדה ל - 30 שניות, מבלי להשחים אותו. מוסיפים את פרוסות הקישואים ומטגנים תוך כדי ערבוב. מוסיפים מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת וחופן עלי ריחן. מתבלים במלח ופלפל.
- מקפיצים ומערבבים את האיטריות והקישואים. מוסיפים 4-3 כפות פרמזן מערבבים עם 2-1 כפות נוספות של שמן זית. מגישים עם עוד גבינת פרמזן מגוררת.
|
חזרה |