שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טליאטלה עם קישואים, לימון וריחן / דליה פן-לרנר

חשוב להשתמש בקישואים ירוקים (זוקיני) קטנים ודקים, ולא בקישואים בהירים, שהם מימיים ורכרוכיים אחרי הבישול.


חומרים (4 מנות)
4 כפות שמן זית
2-1 שיני שום קצוצות
קישואים מזן זוקיני, קטנים ודקים ככל האפשר - פרוסים
מיץ מלימון אחד
קליפת לימון מגוררת
חופן עלי ריחן (בזיליקום) קצוצים גס
מלח ופלפל שחור גרוס
גבינת פרמז'ן מגוררת
אטריות טליאטלה, טריות או מיובשות
אופן ההכנה
  1.  מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. 
  2. מאדים את השום בשמן במחבת כבדה ל - 30 שניות, מבלי להשחים אותו. מוסיפים את פרוסות הקישואים ומטגנים תוך כדי ערבוב. מוסיפים מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת וחופן עלי ריחן. מתבלים במלח ופלפל.
  3. מקפיצים ומערבבים את האיטריות והקישואים. מוסיפים 4-3 כפות פרמזן מערבבים עם 2-1 כפות נוספות של שמן זית. מגישים עם עוד גבינת פרמזן מגוררת.

חזרה