שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פרוסות דניס בתפוזים / אבי שטייניץ

להכנת מנה זו יש להפריד את בשר הדגים מן האדרות, כלומר לקבל נתחי פילה נקים לגמרי מעצמות. מן הראשים והאדרות מכינים ציר דגים שישמש לרוטב. בישול המנה עצמו הוא קצרצר, ועיקר ההשקעה הוא בהכנת מרכיבי הרוטב.


חומרים
2 נתחי דגי דניס טריים, מופרדים לנתחי פילה, ללא העור
חמאה
לציר דגים:
ראשי הדגים והאדרות
1 גזר
1 בצל
גבעולי פטרוזיליה
גבעולי שמיר
מלח ופלפל לבן (רצוי גרגירים)
4 גרגירי פלפל אנגלי
1 עלה דפנה
לרוטב:
1/2 כוס ציר דגים
1/2 כוס יין לבן
1 כף גדושה ריבת תפוזים
3 כפות רכז תפוזים ("פריגת")
2 תפוזים קלופים עד הבשר (ללא הקליפה הלבנה), מופרדים לפלחים
פלפל אדום חריף טרי, חתוך לטבעות
3 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
גרגירי פלפל אדום וירוק מיובשים ("מקורמיק", אם רוצים)
3 כפות חומץ בן יין לבן
מיץ לימון (מלימון אחד)
מלח ופלפל
עלי גרגיר (רוקט, ארוגולה, רוקה) מתובלים במיץ לימון, שמן סויה, מלח ופלפל
פרוסות לימונים ותפוזים מיובשות
אופן ההכנה
  1.  ציר דגים: שמים את ראשי הדגים ואת האדרות בסיר ומכסים במי ברז. מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה, מבשלים 20 דקות, מסננים ומצננים. 
  2. מביאים את ציר הדגים והיין לרתיחה ומבשלים עד שהכמות מצטמצמת למחצית. מוסיפים את הריבה ורכז התפוזים, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים ומוסיפים את שאר המרכיבים. 
  3. פורסים את נתחי הפילה לפרוסות אלכסוניות דקות ככל האפשר.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). משמנים 6 צלחות הגשה (או תבנית, אם אין מקום בתנור ל-6 צלחות) בחמאה. מניחים את פרוסות הדג בתבנית (או מחלקים אותן בין הצלחות). יוצקים את הרוטב (הקר) על הדגים ואופים 2 דקות בלבד. אם ההכנה נעשתה בתבנית, מחלקים את הדגים לצלחות הגשה. מקשטים בעלי הגרגיר המתובלים ובפרוסות ההדרים המיובשות ומגישים.
חזרה