שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה ברוטב עגבניות ובייקון / גל


חומרים (4 מנות)
1 חבילת ספגטי
1 קופסאת (800 גרם) עגבניות משומרות וקצוצות (לא מקולפות)
7 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן זית
9 פרוסות בייקון
2 פלפלים חריפים קטנים
אבקת פלפל חריף גרוס
10 עלי בזיליקום
10 גבעולי פטרוזיליה
1 כף אורגנו יבש
אופן ההכנה
  1.  מרתיחים מים בסיר - ליטר מים לכל מאה גרם פסטה. מוסיפים מלח ושמן לסיר המים. 
  2. שמים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבייקון משני הצדדים עד שהם משחימים. 
  3. שמים את שארית השמן במחבת עמוקה יחד עם שמן זית. מוסיפים את השום הכתוש. חותכים את הבייקון לרצועות דקות וארוכות. כאשר מופיעות בועות קטנות לצידי השום מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום, הפטרוזיליה, הבייקון ואבקת הפלפל החריף. 
  4. חותכים את הפלפלים ומנקים אותם מגרעינים, מוסיפים אותם לרוטב. מתבלים באורגנו פלפל ומלח. 
  5. כאשר המים של הפסטה רתחו, מוסיפים את הפסטה - מודדים זמן כפי שכתוב על האריזה. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה, ומוסיפים אותה לסיר של הרוטב.
  6. מערבבים כדקה, נותנים לפסטה לספוג את הטעם הדומיננטי של הרוטב ומגישים.



חזרה