|
|
|
|
לחם אוכמניות מתוק
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים
|
110-120 גרם חמאה רכה |
175 גרם סוכר חום |
2 ביצים |
1/2 כפית תמצית וניל |
225 גרם קמח |
125 גרם אוכמניות טריות או קפואות (אין צורך להפשיר) |
2 כפיות אבקת אפייה |
1/4 כפית מלח |
200 מ"ל חלב |
אופן ההכנה |
- מרככים את החמאה בקערה. מוסיפים את הסוכר לחמאה ומקציפים עד שהתערובת אוורירית.
- מקציפים את הביצים ומוסיפים אותן בהדרגה לתערובת החמאה והסוכר. ממשיכים להקציף כ 2 דקות עד שהתערובת חלקה (אם משתמשים במעבד מזון, מעבדים רק למספר שניות).
- מגלגלים את האוכמניות במעט קמח ומניחים בצד.
- מנפים את כל הקמח, אבקת האפייה והמלח לקערה נפרדת. מערבבים בהדרגה חלק מהקמח לתערובת הביצים והסוכר. מוסיפים לסירוגין מהחלב ומהקמח עד שנוצרת בלילה סמיכה וחלקה. מוסיפים את האוכמניות.
- מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית מלבנית עמוקה (תבנית לחם) שמידותיה 13X23 ס"מ וגובהה 7 ס"מ ומעבירים לתוכה, בעזרת כף, את הבלילה. אופים כשעה (הלחם מוכן כשמחדירים למרכזו שיפוד דק והוא נשלף נקי). הופכים את הלחם על רשת ומצננים.
| חזרה | | |