|
|
|
|
לחם שעורה אירי
/ רותי קינן
|
חומרים
|
300 גרם קמח רגיל |
200 גרם קמח שעורה (להשיג בחנויות הטבע) |
2 כפיות סודה לשתייה |
1 כפית מלח |
2 גביעים יוגורט (400 מ"ל) |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- מניחים את שני סוגי הקמח, הסודה והמלח בקערה, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את היוגורט ולשים עד שנוצר כדור בצק שאינו נדבק לדפנות הקערה. מעצבים כיכר בעובי כ 5 ס"מ ומניחים אותה על תבנית שטוחה, משומנת ומקומחת או מרופדת בנייר אפייה.
- צרים בסכין חדה צורת X על הכיכר. אופים כ 30 דקות, או עד שהכיכר זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
| חזרה | | |