שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחמניות מקמח מלא / ynet


חומרים
750 גרם קמח מלא
250 גרם קמח לבן
3 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1.5 כפות מלח
2.5 כוסות מים פושרים
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה
  1. מערבבים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את המים והשמן ולשים לבצק אחיד (אפשר ללוש במערבל).
  2. מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (בערך שעתיים).
  3. מחלקים את הבצק ל 20-30 חתיכות ויוצרים עיגולים. מניחים את הלחמניות על תבנית אפייה משומנת, מכסים ומתפיחים שוב.
  4. מברישים את הלחמניות בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל 230 מעלות עד שהן משחימות (בערך 30 דקות).
חזרה