|
|
|
|
לחמניות מקמח מלא
/ ynet
|
חומרים
|
750 גרם קמח מלא |
250 גרם קמח לבן |
3 כפות שמרים יבשים |
2 כפות סוכר |
1.5 כפות מלח |
2.5 כוסות מים פושרים |
5 כפות שמן זית |
אופן ההכנה |
- מערבבים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את המים והשמן ולשים לבצק אחיד (אפשר ללוש במערבל).
- מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (בערך שעתיים).
- מחלקים את הבצק ל 20-30 חתיכות ויוצרים עיגולים. מניחים את הלחמניות על תבנית אפייה משומנת, מכסים ומתפיחים שוב.
- מברישים את הלחמניות בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל 230 מעלות עד שהן משחימות (בערך 30 דקות).
| חזרה | | |