פסטה ברוטב שמן זית, בזיליקום ועגבניות
/ אריק חכימי
ייחודו של מתכון זה הוא בטיגון עלי הבזיליקום בשמן עמוק. הם הופכים פריכים ונותנים למנה טעם שונה לגמרי מהמקובל. מומלץ מאד לנסות את השיטה, ולאמץ אותה גם למתכונים אחרים.
|
חומרים (5 מנות)
|
4 שיני שום פרוסות דק |
4 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ |
3/4 כוס שמן זית |
20 עלי בזיליקום |
2 פלפלים אדומים חריפים קטנים (רצוי קאיין) |
30 גרם חמאה |
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת |
500 גרם פסטה מסוג פנה או פארפלה (פרפרים) |
מלח ופלפל שחור גרוס טרי |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים על פי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים במי ברז.
- מחממים את השמן במחבת גדולה עד שהוא מעלה מעט עשן ומוסיפים את עלי הבזיליקום (כשמכניסים את הבזיליקום לשמן הוא משמיע קולות של פצפוץ ומתיז שמן - זהירות!)
- מטגנים כמה שניות, עד שקולות הפצפוץ נגמרים, מוסיפים את השום ואת הפלפלים החריפים ומנמיכים מעט את הלהבה. מטגנים חצי דקה, מגבירים את הלהבה ומוסיפים את קוביות העגבניות.
- מטלטלים את המחבת במשך חצי דקה ומוסיפים את הפסטה.
- מטלטלים את המחבת עד כחצי דקה, עד שהפסטה מתחממת ומתערבבת עם הרוטב.
- מוסיפים את החמאה ואת הגבינה, מתבלים במלח ובפלפל, מטלטלים את המחבת עוד קצת ומגישים.
|
חזרה |