פודינג אורז מלכותי
/ מיכל לוי
פודינג אורז אופייני למטבח הגרמני, עם חלב ושמנת. במטבח הצרפתי הוא עובר שינוי מתוחכם והוא מועשר ברוטב וניל, ואילו במטבח ההודי מגישים אורז כמרק מתוק.
|
חומרים
|
1 כוס אורז |
3 כוסות חלב |
1/2 כוס סוכר |
28 גר' (2שקיות) ג'לטין |
1/4 כוס מים קרים |
רוטב וניל לא מקורר |
1 מכל שמנת לקצפת |
3/4 כוס צימוקים |
אופן ההכנה |
- שוטפים את האורז במים קרים ומבשלים יחד עם החלב בסיר בינוני, עד שהאורז מתרכך (אם צריך, מוסיפים עוד חצי כוס חלב). מורידים מהאש, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
- ממיסים את הג'לטין במים. מכינים קרם אנגלז כמוסבר במתכון המקושר לכאן, ומוסיפים לקרם החם והמסונן את הג'לטין. מערבבים היטב ומאחסנים במקרר.
- מקציפים את השמנת במערבל לקצפת יציבה. מערבבים את האורז עם הקרם, מוסיפים את הקצפת והצימוקים ומערבבים בעדינות. מעבירים לתבנית ומקררים במקרר שעתיים לפחות.
- להגשה, הופכים את התבנית על צלחת הגשה ומחזיקים (במהודק) תחת זרם מים חמים עד שהפודנג נפרד מהתבנית.
|
חזרה |