|
|
|
|
דג לוקוס עם תפוחי אדמה, שמן זית ורוזמרין
/ בני סיידא
|
חומרים
|
1 ק"ג תפוחי אדמה |
6 שיני שום פרוסות |
1/2 כוס שמן זית |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
6 סטייקים או נתחי פילה של דג לוקוס (במשקל 200 גרם ליחידה) |
1/2 כוס יין לבן יבש |
עלים מ-3 גבעולי רוזמרין קצוצים |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). קולפים את תפוחי האדמה, פורסים דק ושמים בתבנית אפייה. מפזרים עליהם את השום ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים לתבנית חצי מכמות השמן ומערבבים. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות.
- מתבלים את הדגים במלח ופלפל, מטגנים בשארית שמן הזית משני הצדדים, עד שהם מזהיבים. מניחים על תפוחי האדמה, יוצקים מלמעלה את היין וזורים את הרוזמרין. מכניסים לתנור לעוד כ-10 דקות, מוציאים ומגישים חם.
| חזרה | | |