שלח להדפסה  
כבושים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

זיתים שחורים כבושים / אורי כהן


חומרים
4-5 ק"ג זיתים שחורים
1 ק"ג מלח גס
1 כוס שמן זית
אופן ההכנה
  1.  שוטפים את הזיתים במים פושרים או חמים, ומכניסים אותם לתוך מכל פתוח או סיר גדול. 
    מוסיפים את המלח ומערבבים עם הזיתים כך שיתפזרו באופן שווה. 
  2. מכסים את המכל או הסיר עם מכסה צר יותר מפתח הכלי, כך שיונח ישירות על הזיתים. מניחים על המכסה חפץ כבד במשקל כ 4-5 ק"ג שמטרתו ללחוץ על הזיתים. 
  3. במשך כשבוע מנקזים את הנוזלים אשר נאגרים בתחתית המכל. לאחר כל ניקוז, מערבבים את הזיתים באמצעות ניעור קל של המכל. 
  4. כעבור שבוע יש מוסיפים ככוס שמן זית ומערבבים היטב עם הזיתים. ממשיכים לנקז נוזלים מידי יומיים. בתום כשבועיים הזיתים מוכנים לאכילה.
  5. מפרידים את המלח הגס מהזיתים באמצעות ניעור המכל, המלח מתרכז בד"כ בתחתית הכלי. מעבירים את הזיתים לכלי זכוכית.

חזרה