|
|
|
|
זיתים שחורים כבושים
/ אורי כהן
|
חומרים
|
4-5 ק"ג זיתים שחורים |
1 ק"ג מלח גס |
1 כוס שמן זית |
אופן ההכנה |
- שוטפים את הזיתים במים פושרים או חמים, ומכניסים אותם לתוך מכל פתוח או סיר גדול.
מוסיפים את המלח ומערבבים עם הזיתים כך שיתפזרו באופן שווה.
- מכסים את המכל או הסיר עם מכסה צר יותר מפתח הכלי, כך שיונח ישירות על הזיתים. מניחים על המכסה חפץ כבד במשקל כ 4-5 ק"ג שמטרתו ללחוץ על הזיתים.
- במשך כשבוע מנקזים את הנוזלים אשר נאגרים בתחתית המכל. לאחר כל ניקוז, מערבבים את הזיתים באמצעות ניעור קל של המכל.
- כעבור שבוע יש מוסיפים ככוס שמן זית ומערבבים היטב עם הזיתים. ממשיכים לנקז נוזלים מידי יומיים. בתום כשבועיים הזיתים מוכנים לאכילה.
- מפרידים את המלח הגס מהזיתים באמצעות ניעור המכל, המלח מתרכז בד"כ בתחתית הכלי. מעבירים את הזיתים לכלי זכוכית.
| חזרה | | |