|
|
|
|
מרק קרם תפוחי אדמה, קישואים וכרישה
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
50 גרם חמאה |
2 כפות שמן |
2 כרישות פרוסות (רק החלק הלבן) |
5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות |
7 קישואים בינוניים, פרוסים בקליפתם |
צרור שמיר קצוץ |
3 שיני שום קצוצות |
מעט מלח |
מעט פלפל לבן |
7-8 כוסות מרק ירקות צח |
1 מכל שמנת מתוקה |
עירית קצוצה |
אופן ההכנה |
- מחממים בסיר גדול את המחאה והשמן. מוסיפים את כל הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומאדים בסיר מכוסה 10 דקות. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מבשלים כשעה ומניחים לצינון.
- מעבירים את המרק והירקות למעבד מזון ומרסקים למחית חלקה. מחזירים לסיר ומביאים לסף רתיחה.
- מוסיפים את השמנת ומערבבים. טועמים ומשפרים את התיבול. מגישים חם בעיטור עירית קצוצה, או עם קוביות לחם מטוגנות בחמאה ושום.
| חזרה | | |