שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק קרם תפוחי אדמה, קישואים וכרישה / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
50 גרם חמאה
2 כפות שמן
2 כרישות פרוסות (רק החלק הלבן)
5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
7 קישואים בינוניים, פרוסים בקליפתם
צרור שמיר קצוץ
3 שיני שום קצוצות
מעט מלח
מעט פלפל לבן
7-8 כוסות מרק ירקות צח
1 מכל שמנת מתוקה
עירית קצוצה
אופן ההכנה
  1. מחממים בסיר גדול את המחאה והשמן. מוסיפים את כל הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומאדים בסיר מכוסה 10 דקות. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מבשלים כשעה ומניחים לצינון.
  2. מעבירים את המרק והירקות למעבד מזון ומרסקים למחית חלקה. מחזירים לסיר ומביאים לסף רתיחה.
  3. מוסיפים את השמנת ומערבבים. טועמים ומשפרים את התיבול. מגישים חם בעיטור עירית קצוצה, או עם קוביות לחם מטוגנות בחמאה ושום.

חזרה