שלח להדפסה  
מתכוני בסיס

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עור סלמון פריך לסושי / איתמר דוידוב

"קריספי סלמון סקין" בפי המסעדנים המקומיים. משתמשים בעור הסלמון שקילפנו כשהשתמשנו בבשר הדג לסושי או לסשימי, או קונים אצל הדייג.


חומרים
200 גרם עור סלמון
2 כפיות חומץ אורז
2 כוסות מים קרים
1/3 כוס שמן תירס
אופן ההכנה
  1. שוטפים את עור הסלמון היטב.
  2. בקערה בינונית שמים את המים וחומץ האורז. משרים את עור הסלמון לחצי שעה. מסננים ומייבשים היטב את העור במגבת נייר.
  3. במחבת בינונית, מחממים את השמן לחום בינוני. מוסיפים את עור הסלמון ומטגנים על להבה בינונית עד שהעור הופך פריך ושחום מעט, עניין של דקות ספורות. הופכים מידי פעם בעזרת כף מחוררת. כששחום, מוציאים מן המחבת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מקררים מעט.
  4. מעבירים את העור הפושר למשטח עבודה, ואם בינתיים שיכללתם את יכולתכם בקופיץ היפאני, הרי שאתם מוזמנים לקצוץ את העור היטב לפיסות זעירות. אם לא, גם סכין חדה תעשה את העבודה. מניחים בקערה עד לפני ההגשה.
  5. לפני ההגשה: מחממים מעט שמן במחבת, או, מחממים את הגריל בטוסטר אובן או בתנור אפיה. מוסיפים את העור הקצוץ למחבת או מניחים בתבנית קטנה בגריל, ומחממים מספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהעור ישוב ויהיה פריך.

חזרה